קוניוטומיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/08/2001 | 18:04 | מאת: משה

שלום ד"ר, שאלתי בעבר בפורום זה לגבי קוניוטומיה. כעת אבי נגמל מהנשמה מלאכותית, הצינור הוצא והוא מדביק פד סטרילי על מקום החתך בגרון. שאלתי היא: כאשר הוא מדבר יוצא אוויר וזה נשמע כאילו שמוציאים אוויר מגלגל. האם זה קשור לחתך שעדיין לא נסגר לחלוטין? כמה זמן דרוש לחתך להסגר מעצמו והאם לא עדיף לתפור את החתך בגרון? בתודה, משה

18/08/2001 | 23:27 | מאת: ד"ר ארז בנדט

יכול לקחת מספר שבועות עד שייסגר. בחלק מהמקרים, אם לא נסגר ספונטנית, יש לבצע פעולה ניתוחית של הטריית שולי הנקב ותפירתו. לרוב ניתן לביצוע בהרדמה מקומית.

מנהל פורום אף אוזן גרון