דחוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/08/2001 | 23:20 | מאת: ורד

שלום רב. עברתי לפני שבוע ניתוח להסרת בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי ובלוטות לימפה שהיו נגועות. הניתוח בוצע על ידי כירוג בכיר ובמהלך הניתוח נמצא גידול גם סביב העצב של מיתרי הקול,הגידול הוא כ 1 ס"מ מרובע -המנתח החליט לא להסיר כדי לנסות לטפל בגידול ביוד ולמנוע נכות.אני לא כל כך זוכרת את השם אבל הרופאים שמטפלים בסרטן החליטו (החלק הבכיר) שיש לנתח שוב על מנת להוציא את כל הגידול-למרות שהכירוג אמר שהוא לא חושב שיש לו דרך להוציא את הגידול בלי לפגוע בעצב-לפני שמנסים בכלל לטפל בו בהזרקת יוד. פניתי ליעוץ אצל רופא בבית חולים אחר והוא טען שיש לנסות לטפל קודם ביוד ורק אם הטיפול לא יצליח ,אז לבצע את הניתוח .מה נכון לפי דעתך? (אני בת 23)

לקריאה נוספת והעמקה
16/08/2001 | 09:04 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לנתח ולהקריב את העצב תמיד אפשר אם הטיפול ביוד רדיואקטיבי לא יצליח לסלק את הגידול. מצד שני, הטיפול ביוד רדיואקטיבי לנשים בגיל הפוריות בעייתי - האם יש לך ילדים או את מתכננת? זהו שיקול חשוב בהחלטה לגבי הטיפול ביוד.

16/08/2001 | 16:19 | מאת: ורד

עדין אין לי ילדים אבל לפי מה שהבנתי מהרופאים שהסבירו לי את ההליכים והשלכות של טיפול ביוד לא נשקפת לי כל סכנה!ובכלל לא דיברו איתי על פוריות.אשמח אם תוכל לכון אותי קצת יותר כדי שאדע מה בדיוק לשאול אותם (יש אפשרות שלא אוכל להביא בכלל ילדים לעולם או שהדבר יהיה אפשרי אך מלווה בקושי....)

מנהל פורום אף אוזן גרון