ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/08/2001 | 22:11 | מאת: אלי

לפני 15 ימים חליתי בדלקת ריאות. אושפזתי בבית חולים למשך כ 5 ימים בהם קיבלתי אנטיביוטיקה לתוך הוריד (זינט) וכדורי אנטיביוטיקה (רוליד) לאחר השיחרור התאוששתי והחלמתי . שבוע מיום השחרור שוב חשתי ברע היה לי חום הקאות ועיניי כאבו ופניתי לרופא עיניים וקיבלתי טיפול . לאחר יום החלו כאבי אוזניים קלים ,לחץ באוזניים ותחושה שהן נאטמות. באותו ערב כבר לא שמעתי דבר ונסעתי לבית חולים ,ורופא אאג טען שאינו רואה דבר מלבד מעט נוזליים באוזניים וחושב שזה יעבור לבד וביקש שאפנה לרופא אאג. למחרת פניתי לרופא אאג והוא טען שאינו רואה דבר והפנה אותי בדחיפות לבדיקת שמיעה יש לציין שהשמיעה השתפרה באופן סביר, ומידי יום אני מרגיש שיפור . תוצאות בדיקת השמיעה מצביעות על: ליקוי שמיעה מעורב דו צדדי עם סף AC בתחום הבינוני BC בתחום הבינוני יש צורך לבצע בדיקת טימפנומטריה נ.ב SRT=70 DISK%=88% 80% DB=90(100 תודה

13/08/2001 | 22:15 | מאת: אלי

בהמשך שאלותיי הן: ממה לדעתך נוצרה הבעיה הפתאומית ? האם לדעתך זה יכול לעבור לבד ? מה אתה ממליץ לי לעשות בנדון ? תודה

16/08/2001 | 08:52 | מאת: ד"ר ארז בנדט

כנראה מדובר בנוזלים באזניים על רקע של הצטננות/סינוסיטיס. לרוב משתפר לבד. דרוש מעקב אאג + בדיקות שמיעה עוקבות.

מנהל פורום אף אוזן גרון