ניתוח שקדים בלייזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/08/2001 | 22:10 | מאת: עידית

האם ניקוי השקדים בלייזר להעלמת ה'שקערוריות', פותרת בעיית הליטוזיס? האם יש ניסיון מצטבר בסוג ניתוח זה? מה סיכויי ההצלחה? מה הסיכון? מה זמן ההחלמה? תודה מראש

14/08/2001 | 07:11 | מאת: ד"ר ארז בנדט

"גילוח" השכבה החיצונית של השקדים גורם לכך שהשקעים של השקדים (שבהם מצטברות שאריות מזון וחיידקים אנאירוביים שגורמים לריח הרע) הופכים לרדודים יותר או נעלמים (אם "מגלחים" עד לבסיס השקעים). הסיכון העיקרי הוא לדימום לאחר הניתוח - סיכון נמוך אף יותר מאשר בניתוחי שקדים "רגילים" - כ1%. סיכויי הצלחה סבירים, בתלות בעומק ה"גילוח" ובנסיון המנתח. צפויים פחות כאבים מאשר בניתוח "רגיל". זמן החלמה כשבוע עד 10 ימים.

14/08/2001 | 21:16 | מאת: עידית

האם יש בארץ ניסיון מצטבר בתחום? האם מקובל לבקש מרופא לאפשר לדבר עם פציינטים שעברו ניתוח דומה? רב תודות

מנהל פורום אף אוזן גרון