שקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/08/2001 | 20:51 | מאת: תמי

לפני כחודשיים התגלה לי בגרון חידק הסטרפטוקוקוס. היה לי חום גבוה . וגרון עם תפליטים. נטלתי ראפראפן במשך 10 ימים. לאחר מכן בערך כל שבועיים שוב כאבי גרון עם תפליטים אבל משטחי גרון שלילים. התפליטים חלפו מעצמם ללא טיפול אנטיביוטי, אבל השקדים נשארו מוגדלים. ויש עליהם מן צלקות. קשה לי לבלוע והכאב בשקדים הפך להיות תמידי. כל בדיקות הדם תקינות: מונוטסט , תפקודי כבד ו - ס.ד. מחלת הנשיקה היתה לי בעבר. בנוסף לכל אני סובלת מסנוסיטיס כרוני וכל פעם שביצעתי צילום סינוסים יצא שיש או עיבוי רירית או פלס נוזל. אני סובלת מחום נמוך כמעט כל יום עולה לי החום עד 37.5. בנוסף אני אסמטית. מה אפשר לעשות כדי לשפר את הרגשתי ולמנוע ממני לסבול כל יום מכאבי גרון? האם ניתוח שקדים זהו הפתרון? אשמח אם תוכל לעזור לי. תודה רבה מראש.

06/08/2001 | 11:45 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ייתכן שהסינוסיטיס הכרוני מוביל לטפטוף של ליחה מזוהמת ללוע ("נזלת אחורית") שמובילה לזיהום משני של השקדים. כדאי לברר ע"י בדיקת רופא אאג, בדיקה אנדוסקופית (סיב אופטי שמוחדר לאף) במידת הצרך ו/או CT סינוסים. יש לוודא שהסינוסיטיס ב"שליטה" - ייתכן שיש צרך בטיפול אנטיביוטי ממושך של מספר שבועות ו/או משאפים לאף ואפילו ניתוח.

06/08/2001 | 16:05 | מאת: שיבולת

תמי שלום, לפני כשנתיים היה לי דבר דומה ובעוד ה- Mono test הראה תשובה שלילית, בדיקת EBV היתה חיובית. נסי גם את בדיקה זו. EBV זהו הוירוס שגורם למחלת הנשיקה. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון