מה יש לי?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/08/2001 | 12:03 | מאת: שיבולת

שלום, הייתה לי שפעת וירלית (נבדק משטח גרון) השפעת עברה אבל השקדים נשארו נפוחים וגדולים כבר כחודש לאחר שהבראתי. עשיתי בדיקות דם: ESR - 0-25 31 EBV Ebna ab Igg 347.9 (Pos:>22) EBV vca ab igg 274.2 (Pos:>22) EBV VCA Ab IgM 14.2 (Neg:<18) לפני כשנה וחצי חליתי במחלת הנשיקה והחלמתי ממנה, גם אז היא התגלת אחרי שהשקדים סרבו לחזור למצבם הטבעי. מה יש לי? מה עוד אפשר לבדוק?

06/08/2001 | 11:41 | מאת: ד"ר ארז בנדט

להערכתי אין צרך להמשיך ולבדוק. גם זיהומים ויראליים "רגילים" יכולים לגרום לדלקת/הגדלת שקדים ולא "רק" חיידקי סטרפטוקוקוס או וירוס EBV ("מחלת נשיקה").

06/08/2001 | 12:43 | מאת: שיבולת

תודה על תשובתך, האם עצם המצאות השקדים במצב סטטי שאינו תקין לא מרמז על בעיה שצריכה טיפול? השקדים מוגדלים כבר שבועיים, עד מתי אני אמורה לחכות להתרפאות עצמית?

מנהל פורום אף אוזן גרון