ציסטה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/12/2007 | 18:14 | מאת: לי

שלום רב אני בת 38 יש לי כאבים שאני אוכלת ובולעת פניתי לאף אוזן וגרון הרופא בדק אותי ואמר שיש לי ציסטה קטנה שזה ניקרא VALLECULAR CYST ציסטה בבלוטת הרוק יש לי כמה שאלות 1. האם זה גודל הציסטה ועם כן האם צריך לעבור ניתוח ? 2. האם זה מסוכן? 3. יש לציין שאני לא מעשן ולא שותה אלכוהול ממה זה בא ? 4. האם זה יכול להפוך לסרטני

26/12/2007 | 11:08 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. אין לי מושג - לא בדקתי ואני לא יודעת ! 2. לא מסוכן כל עוד זה לא גדול ולא מזדהם ולא מפריע... ושוב אין לי מושג ובלי לבדוק אין דרך לענות. 3. נגרם לרוב מסתימה של פתח ההפרשה של בלוטה קטנטנה. 4. לא צפוי לעבור שינוי סרטני. בכל מקרה אתה צריך לגשת לרופא אא"ג ולשאול פנים אל פנים את כל השאלות הרלוונטיות כי רק מי שבודק יכול לתת לך תשובת אמת. בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון