פד אדמדם?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/12/2007 | 15:46 | מאת: אמא של חייל

שלום,אמא לחייל בן 21 סובל מזה כשבועיים מכאבי אוזניים ומלחץ באוזניים חזק ביותר (כמו בשעת המראת מטוס) הגורם גם לכאב ראש חמור.לפני כשבועיים התפוצץ צינור גז ליד אוזן ימין שלו. אתמול נבדק ע"י רופא א.א.ג ובוצעה בדיקת: נזופרינגוסקופיה פיבראוטית (מה זה?) והנה האבחנה:" במרכז הלוע האפי פד אדמדם(מה זה?) כנראה אנדנואידים (נשמע כמו מדע בדיוני) שלוחץ על פתחי חצוצרות השמע.הצטברות של ריר סביב טורי טובארי. " הרופא שאל את בני אם הוא מעשן קנביס לפעמים. האם זה יכול להיות קשור או משפיע? מאחר ואני לא הייתי איתו בבדיקה,והוא לא הבין מה אמר הרופא,אני מבקשת להבין מה נאמר ומה הטיפול הנכון לבעיה הנ"ל? הוא קיבל מהרופא תרסיס לאף בשם: פליקסונז והוזמן לביקורת בעוד חודש,כשנאמר לו שיתכן ויצטרכו לעשות מיני ביופסיה. מבקשת הסבר על הכל,בתודה מראש, אמא מודאגת.

21/12/2007 | 16:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בשביל זה לא למדת רפואה.... כדי שנתרגם לך את המושגים. לפעמים אם האוזן לא מתאווררת טוב דרך החלל שמאחורי האף יש כאבים - ולכן הילד עבר בדיקה של החלל שמאחורי האף עם סיב אופטי, שם ראו שארית של שקד שלישי שצפויה היתה לסגת בגילו, והיא קצת מפריעה לניקוז האוזניים דרך החצוצרה. התרסיס מתאים ואני חושבת שהכל יעבור גם בלי התערבות.... אם עדיין יראו את שארית השקד השלישי יקחו ביופסיה. עישון לסוגיו יכול לגרום לרקמה לימפתית שלא לסגת באיזורים אלה ולכן הרופא שאל. בכל מקרה בשל פיצוץ הצינור חייבים לטעמי לבצע בדיקת שמיעה !!! ומה היה באוזניים לא כתבת לי :) בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון