סחרחורות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/08/2001 | 00:36 | מאת: דוד

ד"ר בנדט שלום, להלן שתי בדיקות אשר קשורות בסחרחורות - 1) VEP 2) BERA רציתי לדעת מהם ההבדלים בין הבדיקות הנ"ל, מה הן מאבחנות בדיוק, ואיזה רופא רשאי להפנות לבדיקות האלה - הכוונה לרופא באיזה תחום ? בתודה מראש ובברכה, דוד

01/08/2001 | 07:01 | מאת: ד"ר ארז בנדט

VEP=visual evoked potentials בדיקת גלים חשמליים של פעילות מוח בתגובה לגירויי ראיה (אור). לא בדיקה מקובלת בבירור "רגיל" של סחרחורת. הפניה ע"י רופא עיניים/נוירולוג. BERA = brainstem evoked response audiometry בדיקת גלי מוח בתגובה לגירוי שמיעתי (קליקים). הפניה ע"י רופא אאג/נוירולוג/משפחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון