פוליפ באף.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

31/07/2001 | 12:54 | מאת: דן

בשנה האחרונה סבלתי 3 פעמים מצרידות + צריבה בגרון. לאחרונה נבדקתי אצל רופא א.א.ג שאבחן פוליפ גדול באף וכנראה שאצטרך לעבור ניתוח להסרת הפוליפ. כיצד מבוצע הניתוח ? האם הוא מסוכן ? האם יש טיפול אחר ? האם יש קשר לצרידות ? תודה

31/07/2001 | 22:14 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לגבי הפוליפ - עליך לשאול את הרופא שמתכנן לנתח באיזו טכניקה הוא מתעתד להשתמש. האם בכריתה "פשוטה" דרך האף? בניתוח אנדוסקופי (גם כן דרך האף)? או שמא בגישה של חתך בחניכיים וכניסה לסינוס מתוך הפה? אינני משוכנע שיש קשר לצרידות אם כי סינוסיטיס כרונית (ש"הולכת" לעיתים קרובות ביחד עם פוליפים באף) יכולה להוביל לטפטוף ליחה אחורי ללוע-> למיתרי הקול -> צרידות.

מנהל פורום אף אוזן גרון