אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/07/2001 | 11:27 | מאת: משה

לד"ר ברנדט שלום רב. בממצאי בדיקת CT שנערכה לי כתוב: בחלל האף מודגמת מחיצה סוטה מעט עם קונכה בולוזה מימין. אודה לך מאוד אם תסביר לי מה זה והאם יש צורך בטיפול? האם זה מצריך התערבות אחרת כמו ניתוח למשל? תודה משה

30/07/2001 | 07:38 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מחיצת אף סוטה - המחיצה שמפרידה בין חללי האף. קונכה בולוזה = קונכה בועתית. וריאציה אנטומית ולא מחלה. הממצאים הרנטגניים כשלעצמם אינם הוראה לניתוח אלא אם לך יש תלונות של קושי בנשימה אפית או אחרות. השקלול של התלונות (חומרת הקושי הסובייקטיבי שלך) והממצאים בבדיקת האף + CT ינחו את הרופא לגבי ההמלצה האם יש מקום לנתח וליישר את המחיצה הסוטה.

30/07/2001 | 10:39 | מאת: משה

לד"ר בנדט תודה משה

מנהל פורום אף אוזן גרון