אף סתום בשינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/07/2001 | 00:44 | מאת: שמריהו

שלום רב. אני סובל מאף סתום ויבש תוך כדי שינה. הסתימה גורמת לי לנשום דרך הפה, והתוצאה- הפה מתיבש עד כדי כאב ושנתי מופרעת ארבע חמש ושש פעמים בלילה. אני ממלא את פי מים, לאחר שהפה מתלחלח אני חוזר לישון וקם בבוקר עייף. אין לי בעיות כשאני עומד, זה קורה לי רק כאשר אני שוכב. האם הבעיה מוכרת? אודה מאד לתשובה היכולה לפתור את בעייתי. ת ו ד ה

27/07/2001 | 07:26 | מאת: ד"ר ארז בנדט

במצב שכיבה ריריות האף נגדשות. שינה עם ראש מורם (על מספר כריות או מיטה עם ראש מתרומם) עשויה להפחית את הגדש בריריות האף. אם לא עוזר - מציע לפנות לבדיקת אאג. הפתרון עשוי להיות ניתוח להסרת/כווץ חלק מרקמת הקונכיות באפך ו/או תקון מחיצת האף (באם היא סוטה).

מנהל פורום אף אוזן גרון