סרטן בלוטת התריס (סליחה על טעות קודמת)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/07/2001 | 01:49 | מאת: צביקה

איך ניתן לודא ב- 100% קיום או אי קיום סרטן בבלוטת המגן? האם סרטן כזה שולח גרורות, ואם כן - האם התקדמותו מהירה? האם מישהו מכיר אנדוקרינולוג שהינו בר-סמכא בנושא, וכן מנתח מומחה להסרת הבלוטה במידת הצורך? תודה.

26/07/2001 | 07:32 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הדרך היחידה לוודא היא כריתה של הבלוטה ושליחתה לפתולוגיה. אך ההחלטה על ניתוח היא לפי הסתברות קלינית ובדיקות עזר. לכן לא כל גוש בבלוטה מחייב כריתתה אלא אם הבדיקות (כגון US, מיפוי, דיקור) מעלים חשד לסרטן. סרטן בלוטת המגן לרוב בעל מהלך קליני איטי ובר שליטה. יכול לשלוח גרורות אך במקרים רבים הן ניתנות ל"חיסול" ע"י טיפולים ביוד רדיואקטיבי. המלצות לגבי רופאים - אני מנוע בפורום.

27/07/2001 | 10:27 | מאת: צביקה

כוונתי הייתה לבלוטת התריס ולא המגן. האם תשובתך עדיין בתוקף? תודה.

מנהל פורום אף אוזן גרון