בלוטה בצואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/07/2001 | 11:10 | מאת: תמר

שלום רב, לפני כשנה הרגשתי גוש לא גדול בצואר, כעשרה ס"מ מתחת ללסת. הרופא חשב שזה כלום, ודיבר על קשר לימפי, אך מכיון לא הייתי שקטה, נשלחתי גם לאולטרסאונד וגם לסי.טי. שתי הבדיקות היו תקינות, לא ראו כל גוש, ולא הגדלה של הבלוטות. היום כעבור שנה, אותו גוש עדיין קיים, הוא אינו כואב, והבחנתי שלעיתים הוא בולט יותר ולעיתים בולט פחות. אינני יודעת אם זה קשור, אך לפני כחודש נמצא אצלי חיידק סטרפטוקוקי בגרון וקיבלתי אנטיביוטיקה. האם יתכן שזו בלוטה מוגדלת או גידול שאינו נראה בבדיקות שערכתי. בקיצור, האם יש מקום לדאגה, ולבדיקות נוספות. הרבה תודות

24/07/2001 | 23:27 | מאת: ד"ר ארז בנדט

גוש שיציב בגדלו כשנה כמעט תמיד אינו גידולי. קרוב לוודאי מדובר בקשר לימפה נמוש שאולי אפילו אינו מוגדל במיוחד או מוגדל במעט לעומת מקבילו בצד השני. קשרי לימפה נוטים להתנפח בעת זיהום באיזור שאותו הם מנקזים (לדוגמה קשרי הלימפה שמתחת לזווית הלסת/צוואר עליון מתנפחים בעת דלקת בשקדים/לוע). המעקב הנדרש היחידי הוא מעקב קליני - דהיינו בדיקות ע"י רופא אחת למספר חדשים ותיעוד גודל הגוש. אם הבדיקה הקלינית מצביעה על קשר לימפה שיציב בגדלו או קטן - אינני ממליץ על ברור נוסף.

12/08/2001 | 14:22 | מאת: ליעלי

חמודה בלי הסוס בכלל הבדיקות שעברת הם לא מגלות בהכרך תרוצי כבר היום לבקש בדיקות יותר ספציפוןת לשאלתך כן יש צורך בדאגה ,בכול פנים ואופן זה מצוין שהבכנת בזה אין דאגה אבל רוצי רוצי לרופא ותבקשי בדיקות ספציפיות. אל תזלזלי בזה זכרי!!!!!!!!

מנהל פורום אף אוזן גרון