צרידות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/07/2001 | 12:19 | מאת: יעל

שלום, אני בת 75, סובלת מזה מספר חודשים מצרידות. רופא אף אוזן גרון אליו הופנתי לא מצא את הסיבה, אך הצרידות מפריעה לי בתיפקוד היומיומי. האם ניתן בכל זאת לודא את הסיבה לצרידות ולטפל בה? אשמח לקבל את תשובתך. יעל.

22/07/2001 | 21:42 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מציע לך לפנות לחוות דעת נוספת - דהיינו בדיקה ע"י רופא נוסף. מעבר לסיבות ה"רגילות", שאותן ניתן לזהות בקלות בבדיקה רגילה, בגיל המבוגר תתכנה גם סיבות "תפקודיות" כגון: על רקע הורמונלי (הפרעות בתפקוד בלוטת התריס, הורמוני מין - רופא משפחה יוכל לשלוח בדיקות מתאימות), "החלשות" של מיתרי הקול, סיבות נוירולוגיות, יובש של ריריות הגרון, ליחה צמיגה שדבוקה בין מיתרים, רפלוקס ועוד... לעיתים, אם לא תמצא הסיבה בבדיקת אאג רגילה ולא יהיה ממצא חריג שמסביר התופעה בבדיקות דם, יש צרך בבדיקה סטרובוסקופית שבה נבדק תפקוד מיתרי הקול ע"י תאורה מיוחדת עם סיב אופטי.

מנהל פורום אף אוזן גרון