דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/07/2001 | 23:14 | מאת: דנה

בתי בת שנה ועשרה חודשים סובלת לאחרונה מדלקות אוזניים חוזרות +אודם בגרון , ראוי לציין שהיא בתהליך של הצמחת שניים במהלך חודש היא קיבלה טיפול אנטיביוטי 3 פעמים . כרגע היא שוב עם דלקת אוזניים אינה רגועה ,לא אוכלת ,שאלתי היא מה עלינו לעשות בנידון ? והאם חשיפה לחפיפות יומיומיות משפיע ? ( היא מקבלת אנטיביוטיקה +טיפות אוזניים)

22/07/2001 | 21:36 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין קשר בין דלקות אזן תיכונה לחשיפה למים. דלקת אזן תיכונה מתפתחת לרוב במסגרת של זיהום בדרכי נשימה עליונות (הצטננות, נזלת). יש להשלים טיפול אנטיביוטי ל10 ימים מלאים. בדלקת חוזרת בתכיפות כזו ולאחר טיפולים קודמים בחודש האחרון יש סיכון סביר שיש לה חיידקים שיחסית עמידים לאנטיביוטיקה במינון ה"סטנדרטי". במקרה שכזה כדאי ליטול שילוב של אוגמנטין+מוקסיפן כך שהמנה היומית הכללית של אמוקסיצילין תהיה כ 90-100 מ"ג/ק"ג/יממה. (רופאך יוכל לחשב בקלות). אולי כדאי להוציאה מהגן (אם זה פרקטי) לתקופת מה כדי להמנע מהדבקויות חוזרות מילדים אחרים. אין לעשן ליד הילדה. שקלי חיזוק מערכת החיסון ע"י תוספים טבעיים כגון "חיזוקית קיד" ודומיו.

מנהל פורום אף אוזן גרון