בעיות אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/07/2001 | 20:53 | מאת: ינון לשם

שלום דוקטור לך ארז בנדט . שמי ינון לשם ואני מתגורר בקיבוץ שער - הגולן ומזה שלוש שנים אני עובד כתקליטן במועדונים באזור של קיבוצי ובטבריה . לאחרונה החלו לי כאבי אוזניים באוזן ימין ( זו האוזן שיושבת עליה האוזנייה ) בבדיקת אוזניים נאמר לי שנפגע לי איזה שהוא חלק בתוך האוזן שאותו חלק גם אחראי על שיווי המשקל . שאלתי היא * האם יש אפשרות לתקן את המצב ? ** האם זה בריא לעבוד עם אטמים וזה לא יוצר תהודה בתוך האוזן? *** . עקב אהבתי הרבה למקצוע הייתי מעוניין לדעת איך אוכל לשמור על אוזניי ואם אתה מכיר תרגילים או כל אפשרות אחרת לשמור על האוזניים מבלי לאבד את המקצוע ?. אני מודה לך על היחס ותשומת הלב תודה רבה מראש ינון לשם. * כתובת הדואר האלקטרוני שלי היא [email protected]

22/07/2001 | 21:30 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אני מניח שבעקבות בדיקת שמיעה נמצא שנפגעה לך השמיעה. לרוב זו פגיעה של האוזן הפנימית (שבה, מלבד השבלול, נמצא גם איבר שווי המשקל). כמעט תמיד נפגע רק השבלול (זהו החלק שאחראי לשמיעה) ולא איבר שווי המשקל. התופעה מכונה חבלה אקוסטית ונוצרת עקב חשיפה לרעש בעצמות גבוהות. הדרך היחידה להתאוששות מסוימת (אולי) היא הפסקת החשיפה לרעש. אם תמשיך להחשף לעצמות רעש גבוהות דרך האזניה - יש לך סיכוי להחמיר את ליקוי השמיעה שכבר התפתח. עליך להשתמש לכל הפחות באטם שינמיך את עצמת הדציבלים להם אתה נחשף. אם אתה עובד עם רמקול שמכוון אליך ונותן פידבק - יש להקפיד שיהיה בעצמה נמוכה. כמובן שהדרך הטובה ביותר להמנע מהחמרת הנזק היא להחליף מקצוע.

מנהל פורום אף אוזן גרון