בדיקת ENG

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/07/2001 | 12:53 | מאת: דוד

ד"ר בנדט שלום, קיבלתי הפניה מרופאת אא"ג לבדיקת מערכות שיווי משקל (ENG), שאלותיי הן כדלקמן - 1)מה ניתן לאבחן בבדיקה זאת ? (מחלות כלשהן וכדומה). 2)האם התוצאות מתקבלות מיד בתום הבדיקה, או צריך להמתין מספר ימים ? 3)הבנתי מהרופאה שהבדיקה לא נעימה במיוחד, למה היא מתכוונת ? אנא הרחב מעט. בתודה מראש ובברכה, דוד

21/07/2001 | 14:30 | מאת: מיטל

היי, כמי שעברה את הבדיקה, אולי אוכל להוסיף מעט פרטים. הבדיקה די ארוכה, התשובה מתקבלת מיידית(אני בכל אופן קיבלתי את התשובה מיידית). אצלי הייתה בעייה של סחרחורות ואיבחנו חולי בנסיעה, כמו מחלת ים. מצמידים לראש אלקטרודות, זה לא יוצר אי נעימות.

22/07/2001 | 00:32 | מאת: דוד

תודה מיטל על המידע המעניין, האם אצלך הבעיה של הסחרחורות הייתה מלווה באיבוד שיווי משקל ? ואיזה סוג של סחרחורת היה לך ? (האם ראית את כל החדר מסתובב סביבך או שמדובר בסוג אחר של סחרחורת - אני לא שואל סתם אלא זה פשוט זה מה ששאלה אותי רופאת אא"ג). ממתין לתשובתך, דוד

22/07/2001 | 21:22 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1.הפרעות באיבר שווי המשקל שבאוזן הפנימית. לעיתים גם רמז לבעיה מוחית. 2. יש להמתין לפענוח הבדיקה. 3. תחושת סחרחורת שנגרמת עקב הזלפת מים חמימים וקרירים לאזניים. אין כאבים.

מנהל פורום אף אוזן גרון