בלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/07/2001 | 07:50 | מאת: עודד

סתימה בבלוטת הרוק.נפיחות וכאבים 2 שעות לאחר אוכל השאר כאב קל מנדנד.בממצא אולטרסאונד לא רואים אבן אך רואים נפיחות בבלוטה.מה הסיבות? יכול להיות וירוס?כבר מעל שבוע ואין הקלה.מה עם אנטיביוטיקה?תודה על תשובתך.

21/07/2001 | 14:54 | מאת: גנית

הי, אני לא רופאה ולא שום דבר כזה, אבל אני סובלת מאותו דבר מלפני יומיים. גם אני שמתי שאילתה ומחכה לתשובה - אך בינתיים אספר לך על כמה דברים שהקלו עליי (ואולי גם יקלו עליך...): 1. תגרגר במי מלח (להמיס כפית מלח עם קצת מים רותחים, להוסיף כוס מים ולגרגר כל שעתיים). 2. תנסה למרוח דבש בתוך הפה באזור הבלוטה (מאד עוזר לי - לא יודעת למה). 3. חוץ מזה - אני לוקחת אנטיביוטיקה זינת כבר יומיים ולא נראה שזה משנה משהו בצורה משמעותית אבל אולי.... 4. עשיתי קומפרסים על האזור עם תמצית טימין (תמצית אתרית קורנית) ונראה שזה מקל עליי את הנפיחות... תרגיש טוב

22/07/2001 | 06:37 | מאת: עודד

שלום גנית ותודה על נסיון העזרה.ניסיתי את הדבש,לא עוזר אם כי טעים.גם הגרגורים לא.היום אנסה רופא א.א.ג. אחר,הכאבים קשים ומעצבנים ומגיעים כבר עד האוזן.מה שעזר זה מכשיר בשם "טנס" שהוא מכשיר חשמלי נגד כאבים.כדאי לעשות צילום,בלי זה אין מספיק ידע.תרגישי טוב.

22/07/2001 | 08:43 | מאת: ד"ר ארז בנדט

וירוס לא סביר. עדיין אפשרות של אבן או דלקת במוצא צנור הרוק עומדת במקום ראשון. לעיתים צילום עשוי לגלות אבן שUS לא גילה.

מנהל פורום אף אוזן גרון