נפיחות בבלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/07/2001 | 20:29 | מאת: גנית

זה קצת ארוך, אבל חשוב: מאתמול אני סובלת מנפיחות באזור לחי שמאל עם תחושת לחץ וכאב קל כשנוגעים. הייתי אצל רופא משפחה שאיבחן זאת כנפיחות בבלוטת הלימפה באזור הצוואר, שמקורה באפטה שלטענתו ראה בפה בצד שמאל - הוא רשם לי אינטיביוטיקה זינת שהתחלתי לקחת מאתמול בבוקר ומי פה לגרגול - אין שיפור. היום בבוקר הייתי אצל רופא השיניים שאומר שלא רואה שום אפטה ולדעתו מדובר בסתימה ודלקת של בלוטת הרוק שהתנפחה. האבחון השני נראה לי יותר - גם לפי האזור הנפוח וגם לפי זה שגם אני לא ראיתי אפטה, כמו כן האזור מתנפח יותר כשאני אוכלת (הפרשת רוק) ויורדת קצת הנפיחות כשאני לא אוכלת. זהו. ממשיכה עם האנטיביוטיקה, ומגרגרת במי פה ובמים שרשם לי הרופא אבל לא נראה ששום דבר עוזר. צריכה יעוץ לגבי מה לעשות וממה לדעתכם זה נובע. תודה

22/07/2001 | 08:27 | מאת: ד"ר ארז בנדט

נשמע כנפיחות של בלוטת הרוק (פרוטיד). שטיפות פה, מציצת סוכריות חמוצות כדי לעודד הפרשת רוק ועיסוי של הבלוטה כדי "לחלוב" אותה. ייתכן שה"אפטה" שראה הרופא היא דלקת מקומית סביב פתח צנור הרוק לתוך חל הפה (קורה אפילו מנשיכה של רירית הלחי) וזה מגביל את ניקוז הבלוטה. אם יש גם חום וכאבים - יש חשש להתפתחות זיהום משני בבלוטה ואז יש צרך בטיפול אנטיביוטי. בכל מקרה ממליץ על בדיקת אאג - ייתכן ויש אבן שחוסמת את צנור הרוק או שצריך להרחיב קלות את פתח הצנור כדי לשפר את נקוז הרוק.

22/07/2001 | 11:35 | מאת: גנית

התחלתי לקחת חיסונים לקראת טיול בסוף אוגוסט ואני צריכה להמשיך עם החיסונים. זה אפשרי שאקח בכל זאת חיסונים למרות המצב?

מנהל פורום אף אוזן גרון