P.N.D

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/07/2001 | 19:32 | מאת: משה א. חיפה

אני בן 66 וסובל שנים רבות מנזילה מאחורי האף. התופעה מפריעה ליבמיוחדבלילות. במקביל אני סובל מיובש באף ובלילה גם בפה ובולע את הנזלת הסמיכה ללא הפסק. יש לי "אלרגיה" לא מוגדרת (כל הבדיקות לא הצביעו על שום דבר ספציפי). לפני כ40 שנה עברתי נתוח של מחיצת האף בנחיר השמאלי והרירית באף "שרופה" לי. רופא אא"ג שלי אומר שאין לזה טיפול. ניסית אפילו דיקור סיני לפני כחצי שנה. האם נערכו מחקרים בנושא זה בעולם? אודה לך אם תוכל להמליץ לי היכן ניתן למצוא באינטרנט או בספרות חומר כתוב על התופעה או כיצד להקל על הסימפטומים האלה שאף רופא לא נתן לי שביב של תקוה להפטר מהם. בתודה, משה

22/07/2001 | 08:21 | מאת: ד"ר ארז בנדט

תופעה מוכרת ומטרידה. יש, כמובן, לשלול סינוסיטיס כרונית כסיבה ל PND אם ע"י בדיקה אנדוסקופית ו/או CT של הסינוסים. הטיפול יהיה בהתאם לממצאים. אני מניח שאתה פונה לאחר שבירור שכזה בוצע כבר. שטיפות אף עם מי מלח כגון ספריי STERIMAR עשויות לסייע. חליטות או טינקטורות של טימין (צמח מרפא) שמסייע לניקוז הפרשות וצמחי מרפא אחרים שמפחיתים צמיגות הליחה (מרוה, מיורן) עשויים לסייע (ניתן להתייעץ בפורום של רפואה משלימה/טבעית בדוקטורס). גם ברומלאין (אנזים שמופק מאננס) עשוי לסייע. http://www.sinus-relief.com/

מנהל פורום אף אוזן גרון