אנא עזור לי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/07/2001 | 16:25 | מאת: יועד

דוקטור נכבד , שמי יועד(19) ואני סובל מכאבי עיניים מזה חמישה חודשיים . (כאב שלא נפסק בתדירויות שונות) הייתי אצל יותר מחמשה רופאי עיניים והוצאתי מכיסי הפרטי אלפי שקלים בכדי שיבדקו אותי המומחים ביותר - ולא נימצא שום סיבה ממשית לכאבי העיניים שלי . יעצו לי ללכת לנוירלוג , גם הוא לא מצא שום ממצא . יעצו לי ללכת לא.א.ג - הייתי אצל שתי רופאים שבדקו אותי בדיקה שטחית ביותר לחצו לי בכמה מקומות ואמרו שאין שום סיבה לכאבי העיניים . עברתי בדיקת CT ומצאו תופעת לוואי - בלוטה פוליפואית בסינוס ימין . אך רופא ה - א.א.ג אמר כי זה דבר נפוץ ואין לזה שום קשר לכאבי העיניים . שאלתי אלך היא : האם יתכן כי יש איזה קשר בין כאבי העיניים לסינוסים (למרות שהייתי אצל אף אוזן גרון) והאם יש דרך (פחות שטחית ) לבדוק את העניין . ושאלה נוספת היא האם בדיקת MRI ( שאני עומד לעבור מחר ) יכולה לבדוק את עניין הסינוסים ? אשמח לשמוע את חוות דעתך ועצתך , בתודה ובכבוד רב , יועד

20/07/2001 | 17:19 | מאת: לא רופאה

אתה יושב הרבה מול מחשב? ישיבה מרובה מול מחשב גורמת לכאבי עיניים

20/07/2001 | 18:39 | מאת: ד"ר ארז בנדט

רופא אאג צודק - ממצא של פוליפ בסינוס הוא לרוב ממצא לואי אקראי, שכיח באוכלוסיה הכללית, ולא מסביר כאבי עיניים. בדיקת MRI לא תוסיף אינפו לגבי הסינוסים לעומת ה CT אך בהחלט עשויה להוסיף אינפו לגבי בעיות בארובת העין או במבנים מוחיים/עצביים שמאחורי הארובה.

20/07/2001 | 21:10 | מאת: יועד

דוקטור נכבד, תודה על עזרתך אך לא ענית לי על השאלה האם יש דרך נוספת לברר האם משהו בסינוסים עלול לגרום לכאבי עיניים . ידוע לי כי ניתן להשתמש בסיבים אופטיים . האם הדבר נראה לך מיותר ? והאם בדרך זו באמת אפשר לגלות אם משהו בסינוסים אינו תקין ? הרגשתי האישית היא שמשהו בסינוסים גורם לכאבי העיניים ולכן אני כול כך מעוניין לבדוק את העניין בקפידה . אודה לך על תשובתך , יועד נ.ב. ל - "לא רופאה": אני לא יושב הרבה מול המחשב - לא יותר משעה ביום . בכול מקרה - תודה על עזרתך :)

מנהל פורום אף אוזן גרון