טורבינים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/07/2001 | 14:23 | מאת: שי

רופא איבחן אצלי בעיה של טורבינים וקבע שעלי לעשות ניתוח. הייתי מעוניין בפרטים לגבי הבעיה: האם היא נפוצה? האם מדובר בהרדמה כלכלית? כמה ימי אישפוז זה מצריך? האם יש דרך לעשות זאת ללא ניתוח? באיזה בית חולים מומלץ לעשות את הניתוח ? ואם יש רופא ספציפי שתוכלו להמליץ עליו. אני בן 30 מצב בריאותי מצויין והבעיה באף מפריעה לי מאוד. בתודה מראש שי

20/07/2001 | 18:36 | מאת: ד"ר ארז בנדט

טורבינות או מדפים או קונכיות. הגדלה מופרזת שלהן, אם על רקע אלרגי או וזומוטורי יכולה לגרום להפרעה בזרימת האויר באף והפתרון, אם אין תגובה למשאפים עשוי להיות כירורגי. יש טכניקות רבות לכריתה של קונכיות תחתונות החל מכריתה מלאה (לא מומלץ כי עלול להוביל ליובש כרוני באף), כריתה חלקית, כריתה תת רירית רק של העצם שלהן, צריבה שלהן ע"י מחט חשמלית, צריבה שלהן ע"י לייזר או כיווצן ע"י מחט מיוחדת שמפיקה גלי רדיו בתדר גבוה. את הניתוח ניתן, לרוב, לבצע בהרדמה מקומית, בדומה לטיפול שיניים אלא אם הפציינט חרד מאד ומבקש הרדמה כללית. לאחר הניתוח נשארים עם טמפון באף למשך יום עד 3 ימים (למעט פעולות בלייזר או בגלי רדיו שבהן לרוב אין צרך בטמפון). אין לי המלצה ספציפית לגבי רופא או בי"ח. הבעיה נפוצה וכל מחלקות אאג וכל מנתחי אאג מטפלים בה. עליך להתעניין בטכניקה הניתוחית שמציע לך רופאך/בי"ח שאליו הופנית ולהחליט לפי זה.

מנהל פורום אף אוזן גרון