סינוזיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/07/2001 | 20:11 | מאת: אסנת

שלום רב אני מעונינת לדעת האם יש שתי צורות של סינוזיטיס. האחת (אותה יש לי בדרך כלל בחורף) היא מחלת חום עם כאבים ברקות וכו שמטופלת באנטיביוטיקה. והשניה כל השנה של התקפי כאבים בצד אחד של המצח שיתכן והם בכלל כאבי ראש אחרים. דרך אגב שתי התופעות מתרחשות אצלי תמיד בצד ימין. בתודה מראש על המידע אסנת

19/07/2001 | 08:03 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. ייתכן שיש לך סינוסיטיס זהומית בחורף לאחר הצטננות עם חום מוגלה וכו' ובמהלך השנה כאבים ממקור של סינוסים על רקע של בצקת/פוליפים/ שינויים בלחצים בתוך הסינוס. ב. תסריט אחר הוא אכן סינוסיטיס זיהומית בחרף והתקפי כאב ממקור אחר במהלך השנה - לדוגמה: מיגרנות ואחרים. רצוי להבדק ע"י רופא אאג שיקבל ממך היסטוריה רפואית מפורטת לגבי אופי, משך הכאבים וכו', יערוך בדיקה טובה, כולל בדיקה אנדוסקופית במידת הצרך ויפנה לצילומים/CT לפי שיקולו.

מנהל פורום אף אוזן גרון