צינון כרוני

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/07/2001 | 13:05 | מאת: רוני

עד גיל 12 גרתי בקרית גת אז עברנו לגור בנתניה ומאז אני סובלת מתופעות הדומות לצינון: גודש תמידי באף התעטשויות וכד'.... בגיל 17 חזרנו לגור בקרית גת וחשבתי שבזה בעייתי נפתרה. לצערי עד היום לא כך הוא. רופא אף אוזן גרון המליץ לי לעבור ניתוח של הדפים שבאף כשאין באפשרותו להבטיח לי דבר. עליי לציין כי אין הבדלים בין אם זה קיץ או חורף .

19/07/2001 | 07:57 | מאת: ד"ר ארז בנדט

על פניו עולה החשד לנזלת אלרגית. אינני יודע האם עברת בירור ע"י אלרגולוג והאם רופא אאג ציין בפניך נזלת אלרגית כגורם אפשרי לתלונותיך. אולי תבקשי מרופא משפחה הפניה למומחה אלרגיה לצרך תבחיני עור ("טסטים לאלרגיה"). הטיפול עבורך עשוי להיות תרופתי או "חיסונים" נגד אלרגיה + הדרכה מתאימה (אם אכן תוכח אלרגיה, לאבק לדוגמה). ניתוח עשוי לשפר את הנשימה דרך האף אך לא בהכרח לשלוט בתסמינים של נזלת, עיטושים, גרד וכו'.

מנהל פורום אף אוזן גרון