תפליטים בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/07/2001 | 14:21 | מאת: כרמל

לפני חודש סבלתי מדלקת גרון עם תפליטים שהמשטח גרון יצא חיובי .היה לי חום עד 39.8 . נטלתי אנטיביוטיקה ראפראפן 10 ימים. לאחר שבועיים שוב כאבי גרון עם תפליט ומשטח גרון שלילי. התפליטים חלפו מעצמם. כעט שוב אני סובלת מגרון כואב שקדים מוגדלים ומלאים בתפליטים דו"צ . משטח גרון שוב שלילי. אני מתקשה לאכול וסובלת מבחילה ותשישות.מה לדעתך הסיבה לכך ומה אפשר לעשות?

16/07/2001 | 14:24 | מאת: כרמל

כרמל כתב/ה: > אני בת 20. > לפני חודש סבלתי מדלקת גרון עם תפליטים שהמשטח גרון יצא חיובי. > .היה לי חום עד 39.8 . נטלתי אנטיביוטיקה ראפראפן 10 ימים. לאחר > שבועיים שוב כאבי גרון עם תפליט ומשטח גרון שלילי. התפליטים > חלפו מעצמם. כעט שוב אני סובלת מגרון כואב שקדים מוגדלים ומלאים > בתפליטים דו"צ . משטח גרון שוב שלילי. אני מתקשה לאכול וסובלת > מבחילה ותשישות.מה לדעתך הסיבה לכך ומה אפשר לעשות? > תודה מראש

17/07/2001 | 06:58 | מאת: ד"ר ארז בנדט

זיהום חוזר. ייתכן ויראלי (כגון מחלת הנשיקה). יש בדיקות דם שמכוונות לאבחנה. למרות זאת, מנסיוני, במקרים רבים אלו זיהומים חיידקיים עם חיידקים אנאירוביים שעמידים לפניצילין ולכן במקרה שכזה עדיף טיפול 10 ימים באוגמנטין או קלינדמיצין.

מנהל פורום אף אוזן גרון