ניתוח שיחזור עור התוף-מתי?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/07/2001 | 12:05 | מאת: יעל צ.

אני אם לילד בן 9. מאז לידתו סבל וסובל מדלקות אוזניים חוזרות. מדי פעם מתאשפז בבית חולים למתן אנטיביוטיקה דרך הוריד וטיפולים שונים כמו שאיבות והכנסת אבקות. הכאב הוא עז והילד סובל מאי בטחון עצמי במיוחד ברחצה באמבטיה,ים ובריכה למרות האטמים המיוחדים היצוקים לאוזן שעשינו עבורו במכון שמע. שאלתי: הרופא המטפל במרפאות חוץ מציע ניתוח עכשיו של שיחזור עור התוף לאיכות חיים טובה יותר. הרופא המטפל הקבוע מתל-השומר טוען שהאוזניים "לא שקטות" עדיין וצריך לעבור זמן מספיק ארוך על-מנת שהניתוח יצליח והאוזן תהייה ללא דלקת זמן מספיק. הצעתו בגיל 15-16. בינתיים הילד "לוחץ", הילד סובל ואנחנו כואבים את כאביו תרתי משמע. אבקש הצעתך. תודה יעל צ. תודה

17/07/2001 | 06:50 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האם הרופא ממרפאות החוץ (של בי"ח) איננו אותו רופא של ביה"ח שיבא? מכל מקום - ככלל, שיעור ההצלחה של ניתוחים לסגירת עור התוף (טימפנופלסטיקה) בילדים נמוך יותר בהשוואה למבוגרים ועומד על כ 80%. שיעור ההצלחה עולה ככל שהאוזן "שקטה" יותר וללא דלקות ועם התקדמות הגיל. עם זאת הניתוח אינו מסובך (בידיים טובות) ואם אין קליטה מלאה של השתל ניתן לבצע ניתוח חוזר. בכל מקרה מומלץ "להתרחק" כ 3-4 חדשים מדלקת אחרונה והפרשות לפני טימפנופלסטיקה. את מתארת ילד שסובל מדלקות חוזרות, ככל הנראה בהפרשים של מספר חדשים. אם מקור הזיהומים החוזרים איננו עקב חדירה חיצונית של מים אלא עקב הצטננויות חוזרות וזיהומים "עולים" ממערכת הנשימה (ומוגלה שנפלטת החוצה דרך הנקב) - אזי מערכת חצוצרת השמע שלו עדיין אינה "בשלה" ואינה מתפקדת כראוי ויש להמתין תקופה ארוכה ללא ניתוח. אולי להמתין לפחות שנה ולעבור חורף שלם אחד לפחות ללא זיהומים. אם המקור לזיהומים הוא עקב חדירה חיצונית של מים ויש קושי לשמור על "משמעת מים" - יש להתרחק מספר חדשים מזיהום אחרון ואז לנתח. יש לזכור שגם אחרי ניתוח, עד לקליטה מלאה של השתל, צריכים לעבור כ 4-8 שבועות של "משמעת מים" וצריכה להיות יכולת שלכם לשמור.

17/07/2001 | 08:39 | מאת: יעל צ.

ד"ר ארז בנדט שלום, תודה על תשובתך. בבית החולים שיבא, מרפאות חוץ, הרופאים מתחלפים.אבל, יש רופא אחד בלבד! שהילד "סומך" עליו ומוכן שיטפל בו. הוא מציע את הניתוח בגיל מאוחר יותר מהסיבה שציינת,שהדלקות אכן מתפרצות אחת לחודש, ונובעות עקב הצטננויות וגם חדירה של מים כאשר לילד פשוט נמאס מהאטמים. על-פי הממצאים וההארות שציינת, נראה לנו, ההורים שאכן נצטרך לחכות הרבה הרבה זמן לניתוח שיהיה מוצלח וחד פעמי. תודה ויש לכם אחלה אתר!! יעל צ. ומשפחתה

מנהל פורום אף אוזן גרון