סינוסיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/07/2001 | 01:33 | מאת: יעל

אני בת 43, מזה 9 שנים אני סובלת מסינוסיטיס חוזרת, לפחות פעמים שלוש בשנה, טופלתי בזינט, כאשר בכל פעם העלו את המינון, לפני מספר חודשים פיתחתי רגישות לזינט, עתה חזרה הסינוסיטיס, וקיבלתי אוגמנטין 875 מ"ג. ובתוספת אמרה לי הרופאה (שהיתה מחליפה) כי כדאי לי לעשות בדיקה לגילוי פוליפים בסינוסים, שאולי זו הבעיה . רופאה אחרת אמרה לי שסינוסיטיס, מחריפה על רקע הורמונאלי. רציתי לדעת האם יתכנו פוליפים ואני לא מרגישה? מה בדיוק כוונת הרופאות?

15/07/2001 | 08:48 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ארועים חוזרים של סינוסיטיס מחייבים בירור ע"י מומחה אאג לשלול בעיה אנטומית שגורמת לזיהומים החוזרים. פוליפים (לרוב על רקע אלרגי) או נזלת אלרגית (ללא פוליפים) יכולים להוות גורמי סיכון לזיהומים חוזרים של הסינוסים כמו גם ליקויים מבניים בפתחי הניקוז של הסינוסים. לפיכך את זקוקה לבדיקת מומחה אאג עם ציודו המתאים, כולל בדיקה אנדוסקופית במידת הצרך, ו/או CT של הסינוסים.

מנהל פורום אף אוזן גרון