הפרעה בשיווי משקל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/07/2001 | 23:15 | מאת: דוד

ד"ר בנדט שלום, ידוע לי שיש מנגנון שיווי משקל באוזן ולכן אני פונה אליך בנדון, הבעיה שלי היא שלעיתים קרובות אני מאבד את שיווי המשקל שלי וזה מלווה בדרך כלל בסחרחורות, מה לדעתך יכולות להיות הסיבות לכך (אנא פרט את כל הסיבות האפשריות), ולאיזה רופא באיזה תחום רפואי עלי לפנות - אא"ג או נוירולוג (ולמי לפנות ראשון). לכאורה - נראה ברור שזה שייך ל - אא"ג, אך ברצוני לציין שאני סובל מבעיות בכלי הדם המוחיים ונמצא ממש בעת הזאת בבירור נוירולוגי מקיף, ולכן אני שוב שואל אותך - האם יתכן שקיים קשר כלשהו בין הפרעת שיווי המשקל לבין פגיעה בכלי הדם במוח ? בתודה מראש ובברכה, דוד

14/07/2001 | 08:02 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אינני מתכוון לפרט את "כל" הסיבות האפשריות. יכול לדרוש ממני יותר משעה של הדפסה. הפרעת שווי משקל וסחרחורות יכולה לנבוע הן מפגיעה פריפרית (אזן פנימית ועצב שווי המשקל) והן מרכזית (מוח). רופא אאג שמתמחה בסחרחורת (נאורואוטולגיה) יידע לבצע את הבדיקות הקליניות הראויות, להמליץ על בדיקות העזר הרלבנטיות. במקביל, ולאור בעיית כלי הדם המוחיים ממליץ על הערכה ע"י נוירולוג.

מנהל פורום אף אוזן גרון