הזרקה למיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/07/2001 | 02:53 | מאת: שי

בן 30.סובל מצרידות וקול מעט גבוה מגיל הבגרות. לאחר בדיקות שלא גילו יבלות או הפרעה אחרת לסגירת המיתרים ולאחר לימוד דיבור - ששיפר אך לא לגמרי- הוחלט על ניתוח שבו יתבצע הזרקה של חומר באופן קבוע למיתרים - סיליקון או שומן - כדי לעבותם. שאלתי - מה הסיכונים בהליך זה (מלבד ההרדמה) ? האם יתכן נזק למיתרים או זיהום? האם ההליך ידוע ומקובל ומהם אחוזי ההצלחה ? ההתלבטות היא בגלל שהבעיה "קוסמטית" ולא הכרחית רפואית. תודה .

13/07/2001 | 14:32 | מאת: ד"ר ארז בנדט

התהליכים ידועים ומקובלים וההצלחה תלויה במנתח ובנסיונו. המנע!!! מהזרקת טפלון/סיליקון. בשנים האחרונות אנו עדים לדיווחים הולכים ורבים של סיבוכים לטווח רחוק מהזרקות טפלון למיתרי הקול. האופציה של הזרקת שומן עדיפה בעיני. ניתן להזריק ג'לפום שהוא חומר שנספג ומתפרק ע"י הגוף בתור שלב מקדים כדי לראות האם בכלל חל שיפור ואם אכן חל שיפור לשקול הזרקת שומן כטיפול קבוע. האם נשקלה אי פעם האפשרות של מתן הורמוני מין גבריים לצרך עיבוי המיתרים והנמכת הקול? אין לי נסיון אישי בטיפול זה ואינני יכול לאמר האם לא יכולים לגרום לסיבוכים במערכות גוף אחרות. אולי יש מקום להתייעץ עם אנדוקרינולוג בעניין.

מנהל פורום אף אוזן גרון