פטריה בבסיס הלשון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/06/2007 | 00:02 | מאת: נועה

ד"ר שלום, לפני כשנתיים הייתה לי פטריה בבסיס הלשון שגרמה לעיוות חוש הטעם שלי - למעשה במשך כמה חודשים לא הרגשתי בארומת הטעמים עד שלקחתי כדורים והם עזרו לפתרון הבעיה. כבר חודשיים וחצי שיש לי בעיה של חוש טעם וריח (תמיד יחד) שבאים והולכים - כל יום לכמה שעות אני מריחה וטועמת ואז זה נעלם עד הבוקר למחרת. שמתי לב כי יש לי בבסיס הלשון שוב נקודות לבנות כמו פעם. שלחתי תרבית של פטריה לבדיקה. במידה ואכן מדובר שוב בפטריה - האם יכול להיות שזה פוגע גם ביכולת ההרחה או שיכולת ההרחה תלויה אך ורק באף עצמו? הייתי לפני כחודש אצל רופא א.א.ג והוא נתן כדורי אריוס וסטרואידים, זה מאוד עזר לנשימה דרך האף, אך איני מריחה וטועמת עדיין כרגיל... לעיתים שאני לוקחת נשימה עמוקה ומהירה אני מרגישה לחלקיק שנייה בריח. ושאלה אחרונה-במידה והפטריה אכן לא קשורה, האם את חושבת שבעקבות העובדה שאני מריחה וטועמת כמה שעות כל יום-האם היא מעידה על כך שאוכל להתגבר על העניין המוזר או שיש סיכוי שזה יתדרדר לא אוכל להריח יותר? אודה לעזרתך.

05/06/2007 | 20:12 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב חוש הריח משפיע על חוש הטעם וכשהוא פגוע גם חוש הטעם פגוע. אין קשר בין פטרת בפה וחוש ריח. הרופא נתן לך טיפול נגד גודש שיש כנראה באף, וגודש ידוע כפוגע באופן זמני בחוש הריח. את הזמניות את מרגישה בעצמך מעצם העובדה שחוש הריח בא והולך. חשוב שתקפידי על הטיפול באף, אני מניחה שקיבלת תרסיס סטרואידים - עשי זאת, והקפידי על נשימת אף ואני מקווה שחוש הריח ישתפר ואיתו חוש הטעם. בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון