פוליפים במערות הפנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/07/2001 | 13:45 | מאת: מאי-

בת 29. בצילום רנטגן התגלו פוליפים (ציסטה) במערות הפנים בצד ימין מעל הלס העליונה. בצילום רנטגן מ- 99' מופיעה נקודה קטנה יחסית באותו המקום ואילו בצילום האחרון מלפני כחודש באותו מקום מופיע כתם/סימן גדול יותר. (הצילום האחרון נעשה לאחר 10 ימים עם אנטיביוטיקה "אוגמנטין". (בכל בוקר יש ליחה, נזלת וגודש באף שעוברים במשך היום) 1. ממה זה נובע ? 2. אמרו לי שככל הנראה יצטרכו לנתח האם יש דרך אחרת/נוספת לטיפול? 3. האם ניתן למנוע הישנות המקרה?

13/07/2001 | 08:11 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ציסטה בודדת במערת הלסת היא ממצא רנטגני שכיח שלא מחייבטיפול. סינוסיטיס חריפה עלולה להמשיך ו"להתנקות" במשך מספר שבועות לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי. לעיתים יש צרך בטיפול אנטיביוטי ממושך של 3-6 שבועות אך יש לזכור שבמקרים רבים סינוסיטיס היא מחלה שחולפת בעצמה לארך זמן. מצד שני המקרים ההופכים לכרוניים ולא מגיבים לאנטיביוטיקה עלולים להגיע לניתוח. ממליץ להבדק ע"י מומחה אאג, כולל בדיקה אנדוסקופית (אם ימליץ) והמומחה ישקול ביצוע CT של הסינוסים.

מנהל פורום אף אוזן גרון