סטרפטקוקוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/07/2001 | 09:28 | מאת: נועה

לאחר שבני בן ה-5 סבל מדלקות חוזרות בשקדים (אחת לחודש) וטופל ב-רפאפן ולפעמים ב-אוגמנטין, פניתי איתו לפרופ' מאוד ידוע בתחום, אשר החליט על מתן רפאפן למשך 3 חודשים (!) בוקר וערב 5 מ"ל (וביחד 10 מ"ל ליום) ובתום התקופה ביקש לבצע משטח גרון לבחון הימצאות החיידק, עוד ציין הפרופ' שאם הטיפול הנ"ל לא יעזור - יש לשקול ניתוח הוצאת השקדים. אני מאוד לא שלמה עם הטיפול שהוצע, שהרי הימצאות החיידק ניתנת לבדיקה גם לאחר 10 ימי טיפול ברפאפן. מה דעתך?

13/07/2001 | 08:06 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הוצע לך טיפול מונע. זו גישה מקובלת אם כי שנויה במחלוקת. אופציה אחרת היא זריקת בנזטין פניצילין פעם בחודש. במקרים אלו אני ממליץ לבצע משטח גרון לילד מספר ימים לאחר סיום טיפול רגיל (10 ימים) של רפאפן/אוגמנטין ובמקביל לבצע משטח לכל בני הבית שבאים איתו במגע קרוב (עשוי לכלול גם מטפלת) מכיון שייתכן ומישהו מכם הוא נשא אסימפטומטי (ללא דלקות) שמדביק את הילד. כמובן שייתכן שהילד עצמו הוא הנשא או שמקור ההדבקות החוזרות הוא בגן (ואז זה לא פרקטי לבצע לכל הילדים משטח).

מנהל פורום אף אוזן גרון