חרשות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/07/2001 | 00:19 | מאת: דורתי

האם חירשות יכולה להיות גנטית , הכוונה אם הורה הוא חירש , האם זה יכול לעבור גנטית לילד? תודה

11/07/2001 | 09:35 | מאת: ד"ר ארז בנדט

יכול לעבור אך לא בהכרח - תלוי האם החרשות היא מסוג תורשה דומיננטית (50% מהילדים) או רצסיבית (צריך שני בני זוג חרשים ואז הילדים יהיו חרשים או נשאי הגן ואז 25% מהילדים חרשים) או בתאחיזה לכרומוזום X - ושוב גם כאן תתכן תורשה דומיננטית או רצסיבית.

11/07/2001 | 11:26 | מאת: דורתי

אם הבנתי נכון אז ישנם כמה אפשריות להורשה .אני יודעת ששני ההורים חירשים , ויש להם ילד בריא. תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון