תסמונת דום נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/07/2001 | 00:18 | מאת: דוד

ד"ר בנדט שלום, תודה רבה לך על תשובתך המפורטת והמעניינת מ- 9/7/01 בנושא הניתוח באף, אך לא הצלחתי להבין מתשובתך למה התכוונת בדיוק, האם התכוונת לכך ש - (1) אם מדובר בדום נשימה בדרגת חומרה בינונית - ניתוח בלבד (באף) לא יספיק ? (2) או שאני אזדקק למכשיר להזרמת אוויר בנוסף לניתוח ? (3) או שאין בכלל צורך בניתוח כי לא ישפר את המצב, ואצטרך להשתמש במכשיר בלבד ? בתודה מראש ובברכה, דוד

11/07/2001 | 09:14 | מאת: ד"ר ארז בנדט

> (1) אם מדובר בדום נשימה בדרגת חומרה בינונית - ניתוח בלבד (באף) > לא יספיק ? בהחלט ייתכן (במגבלה שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את בדיקת השינה) > (2) או שאני אזדקק למכשיר להזרמת אוויר בנוסף לניתוח ? כך משתמע מתשובתי ל (1) > (3) או שאין בכלל צורך בניתוח כי לא ישפר את המצב, ואצטרך להשתמש > במכשיר בלבד ? אינני יכול לענות ללא בדיקה. אבל אתה יכול לנסות את המכשיר ואם הזרמת האויר ע"י המכשיר דרך האף נתקלת בהתנגדות - ניתוח לשפור מעברי האויר באף עשוי להקל ולהפחית את לחצי ההזרמה של המכשיר.

מנהל פורום אף אוזן גרון