נחיריים גדולות אףסתום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

06/07/2001 | 00:50 | מאת: בוני

שלום ד"ר. שנים אני סובל מחוסר כניסת אויר דרך האף או ביגלל שהוא סתום ולכן אני נאלץ או לחטט באף (מכאן הסיבה לנחיריים גדולות ) או לגלגל הממחטא כמו פתיל על מנת לנקות אך גם כשהאף נקי המעבר בנחיר השמאלי צר מאוד (עקום) ובכדי שיחדור אויר אני נאלץ לימתוח את העור ע"י האף וכך הנחיר ניפתח כימעה וחודר מעט אוויר לגבי הנחיר הימני אמנם הוא רחב אבל לא ניכנס אויר גם כשהאף נקי ולא מוגלתי ד"ר מהעושים נגד רעה חולה זו שממנה אני סובל עוד משחר נעורי בתודה בוני

06/07/2001 | 06:40 | מאת: ד"ר ארז בנדט

על פניו נשמע שיש לך סטיה של מחיצת האף - הפתרון הוא ניתוח ליישור המחיצה.

06/07/2001 | 17:43 | מאת: בוני

שלום ד"ר ותודה על התשובה המהירה כשהיתי בצבא ליפני כ 40 שנה רופא בשם ד"ר קריצר (אני עוד זוכר את שמו) חצב לי עם פטיש ואזמיל . כצת מעל הנחיר השמאלי ביפנים אך ללא הועיל וההעמקה שעשה השאירה את עקמומיות האף אבל מדוע הנחיר הימני שהעקמומיות יוצרת פתח רחב גם סתום ? ובאפן כללי אני כמעט כל הזמן מתעסק עם האף אני בן59 ורוצה לדעת למי הולכים ואפה ואם ביכלל כדאי ? ואם ישור המחיצה יסדיר את עניין הנזלת ? אודה לכב' על כל תגובה בברכה בוני

06/07/2001 | 17:48 | מאת: בוני

שלום ד"ר ותודה על התשובה המהירה כשהיתי בצבא ליפני כ 40 שנה רופא בשם ד"ר קריצר (אני עוד זוכר את שמו) חצב לי עם פטיש ואזמיל . כצת מעל הנחיר השמאלי ביפנים אך ללא הועיל וההעמקה שעשה השאירה את עקמומיות האף אבל מדוע הנחיר הימני שהעקמומיות יוצרת פתח רחב גם סתום ? ובאפן כללי אני כמעט כל הזמן מתעסק עם האף אני בן59 ורוצה לדעת למי הולכים ואפה ואם ביכלל כדאי ? ואם ישור המחיצה יסדיר את עניין הנזלת ? אודה לכב' על כל תגובה בברכה בוני

מנהל פורום אף אוזן גרון