דלקת באוזן תינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/07/2001 | 08:04 | מאת: אביבה

נכדי בן שלושה וחצי חודשים ושוקל 7 ק"ג. האוזן הייתה סתומה ולאחר שרופא אאג פתח אותה הוא ראה דלקת והיה צורך לשאוב את המוגלה (שהיה מלווה בכאב ובבכי רב). הרופא נתן לו אוגמנטין 400 פעמיים ביום 2.5 מ"ל וטיפות נוספות וגם מי חמצן 3% לאוזן החיצונית. שאלתי- מתי נותנים את האוגמנטין (לפני או אחרי האוכל) ואיך נותנים 2.5 מ"ל? מה הכונה האוזן החיצונית בטיפול במי חמצן? האם רק לנגב את האוזן מבחוץ? ובמדה וזאת הכוונה, מדוע ציין הרופא 3 טיפות? תודה מראש

05/07/2001 | 06:58 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אוגמנטין אחרי האוכל. 2.5 סמ"ק ניתן למדוד במזרק (לנער היטב את הבקבוק לפני שאיבה). טיפות מי חמצן לאוזן - מטרתן לרכך/"להמיס" את המוגלה שנוזלת החוצה לאחר דיקור עור התוף. לאחר שיקציפו, לנגב מבחוץ. לנקות את התעלה בעדינות עם מטוש (לא להכנס עמוק). אחר כך לטפטף את טיפות האזניים ולסגור עם צמר גפן לזמן מה.

מנהל פורום אף אוזן גרון