רפלוקס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/07/2001 | 22:36 | מאת: זהבה

קראתי הסבר מעולה שלך בנושא זה, אשר היה ממצא בהרבה מהסברו של רופא המשפחה שלי. תודה. האם ידועה לך השיטה החדשה לתקון הסוגר התחתון עלידי גסטרואנטרולוג במקום נתוח בשיטה הלפרוסקופית של ליפוף הושט עלידי הקיבה? לא מצאתי על כך כל חומר, אך נודע לי שזה הנושא החם ביותר כעת בתל השומר. ממתינה לתשובה.

03/07/2001 | 07:40 | מאת: ד"ר ארז בנדט

המעט שאני יודע הוא על שיטה חדשה להזרקת חומר סקלרוזנטי (= מצלק, יוצר צלקת ופיברוזיס) לחלקו התחתון של הושט. שיטה חדשה, גם בעולם, כך שאין עדיין מידע לטווח ארוך לגבי שיעורי הצלחה ארוכי טווח וסיבוכים (אם יהיו) לארך שנים רבות.

מנהל פורום אף אוזן גרון