מיקופלאסמה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/07/2001 | 21:26 | מאת: איל

שוב שלום ! אכן מיקופלאסמה והיא אובחנה על ידי בדיקת דם ? האם יכול לעבור בלי טיפול אנטיביוטי ?

01/07/2001 | 22:51 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מה המשמעות של אבחון בבדיקת דם? האם אלו נוגדנים המראים על זיהום עכשווי או נוגדנים שמראים שאי פעם בעבר נדבקת וכעת יש בדמך נוגדנים לחיידק לנצח? אני מעלה סימן שאלה לגבי המקור. דהיינו לאו דווקא בגרון. ייתכן זיהום של דרכי נשימה/ריאות או אפילו זיהום בדרכי שתן (עלול לעבור גם ביחסי מין). כאמור - בתלות בסוג בדיקת הדם (נוגדנים?) ייתכן שמדובר בזיהום מהעבר. בזיהום פעיל נהוג לטפל באריתרומיצין או נגזרותיו.

מנהל פורום אף אוזן גרון