דלקות גרון חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/06/2001 | 13:26 | מאת: גל

אני בת 29 וסובלת מדלקות גרון חוזרות כ - 4-3 פעמים בשנה. בכל פעם הדלקת היא קשה מלווה בחום, כאבים, כאבי ראש וכיו"ב, ו"משכיבה" אותי לפחות לשבוע במיטה. כשהייתי בת 18 חליתי במחלת הנשיקה שהתבטאה בעיקר בבעיות בבלוטות הלימפה באזור הגרון (נמשכה כחודש וחצי). האם יש קשר?? האם ניתן לפתור את הבעייה? (מלבד זה אני בריאה לחלוטין.)

27/06/2001 | 09:07 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אינני רואה קשר בין "מחלת הנשיקה" דאז לדלקות השקדים החוזרות. שתי אפשרויות לטיפול: א. טיפול אנטיביוטי בכל דלקת כפי שנעשה עד כה. ב. כריתת שקדים. יש לך אינדיקציה מקובלת לניתוח באם אכן אנו מדברים על מספר שנים שבהן הדלקות בתדירות של X4 לשנה.

מנהל פורום אף אוזן גרון