סינוזיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/06/2001 | 09:24 | מאת: שלום

בחורף שנת2000 הצננתי קשה והתחלתי לסבול מסינוזיטיס,למרות שקיבלתי חיסון נגד שפעת. מאז זה לא מרפה ממני.במשך השנה וחצי מאז,קיבלתי כמה סוגי אנטיביוטיקה ועברו עלי תקופות שונות .כאבי ראש חזקים יותר וחזקים פחות,אבל זה לא עובר לחלוטין. אודה לכם מאד על כל עזרה שתושיטו ואשר תקל עלי ואולי תפטור אותי מהצרה הזאת, תודה מראש, שלום.

23/06/2001 | 15:08 | מאת: ד"ר ארז בנדט

על סמך מה מתבססת אבחנת הסינוסיטיס? האם על סמך בדיקת רופא אאג וצילומים/CT או רק על סמך תלונותיך? אם אכן האבחנה מבוססת ונבדקת ע"י מומחה אאג - הטיפול בסינוסיטיס כרונית עשוי (עלול) להיות אנטיביוטיקה לפרק זמן ממושך של 4-6 שבועות אפילו. אם, מצד שני, מדובר בתסמינים אלרגיים - הטיפול יהיה בתרופות אנטי אלרגיות. אם אכן סינוסיטיס כרונית (יש לבצע CT כדי לתמוך באבחנה ולהתרשם ממידת מפושטות המחלה) ואין תגובה לטיפול אנטיביוטי ממושך - יש מקום לשקול טיפול ניתוחי.

24/06/2001 | 18:05 | מאת: שלום

אבחנתי מתבססת אמנם על חוות דעת מומחה (גם צילומים\ct ) ואכן הומלץ על ניתוח. ברצוני לדעת מה טיב הניתוח,האם יש מידת סיכון בו לאדם בן 80. שלום

מנהל פורום אף אוזן גרון