דלקות אוזנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/06/2001 | 22:33 | מאת: עמית

שלום אני סובל מאז שאני זוכר את עצמי מריבוי בדלקות אוזנים שמתחילות בתקופה זו של תחילת הקייץ. שאני מגיע לרופא אאג השאלה הראשונה היא האם היית בים/ בריכה ? והתשובה היא כן האם אני צריך להפסיק ללכת לים / בריכה או האם יש פיתרון אחר לבעייה. אם אני אכנס עם פקקים באוזניים האם זה יעזור, האם יש פקקים לאוזנים למטרה זו ? אשמח לקבל תשובה עמית

23/06/2001 | 14:56 | מאת: ד"ר ארז בנדט

כמעט תמיד לא עצם החשיפה למים היא הגורמת לדלקות בתעלת השמע אלא הנטיה לחטט לאחר מכן עם קיסם/מגבת/ניר טואלט/אצבע במטרה לייבש את האוזן. החיטוט באוזן גורם לשריטות/מיקרוטראומה והן מזדהמות ע"י מי הים/בריכה. אם תבטיח לא לחטט - תקבל רשות להתרחץ :) [ואפילו ללא אטמים] ניתן לייבש אזניים אחרי שחיה ע"י טיפות SWIM EAR

מנהל פורום אף אוזן גרון