שאלה בקשר לכתבה על חיסון השפעת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/10/1999 | 22:50 | מאת: פ. ק.

חיסונים נגד שפעת, מומלצים לאוכלוסיה בוגרת וחולה, האם ידועים ההיקפים של המקרים בהם דווקא האוכלוסייה המחוסנת מפתחת את השפעת כתוצאה - ומייד לאחר החיסונים, ולעיתים, מפתחת גם סיבוכים, חלקם אף נפטרים בטווח של חודש מהחיסון. אם אין עדיין ממצאים בדוקים, שווה בדיקה...

22/10/1999 | 16:43 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

לא ידועים לי מחקרים ישראליים על השפעת החיסונים במניעת שפעת ובמיוחד במניעת סבוכים פטליים. אך קימים מספר מחקרים בספרות האנגלית, בהם מדווח שאצל מחוסנים הארעות השפעת וסבוכיה פחותים במידה משמעותית בהשואה לאלה, באותם הגילאים, אשר לא קבלו את החיסון. החיסון מומלץ לכל אלה אשר נמצאים בקטגוריה של סיכון.

מנהל פורום אף אוזן גרון