דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/06/2001 | 23:18 | מאת: יעל

לבני בן ה- 3 חודשים יש שלשולים. כשהיתי אצל רופאת הילדים היא הסתכלה באוזן והבחינה בפקק. כשניסתה להוציאו טענה כי זו מוגלה שהתיבשה ועתה יש לקחת אנטיביוטיקה וגם מי חמצן לריכוך. שאלתי: 1. האם יש קשר בין שלשולים לדלקת אזניים? (כך היא אמרה) 2. האם הדלקת עדיין קיימת? הרי המוגלה כבר נקרשה? 3. האם כדאי לתת לילוד כלכך קטן אנטיביוטיקה? היא נתנה מוקסיויט פורטה 250 לקחת 2.5. סמ"ק 3 פעמים ביום. זה המינון? לא מוגזם? 4. מותר לשים מי חמצן באוזן של תינוק? לא פוגם באוזן? הרי אסור אפילו לנקות בתוך האוזן קל וחומר לשים תרופה ש..תוססת וממיסה. אובדת עצות אודה אם תוכל לענות על שאלותי.

22/06/2001 | 18:48 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1. ייתכן אך דלקת אזניים לא מתבטאת בפקק. ייתכן שמאחורי הפקק הנוקשה מסתתרת דלקת אך אין דרך לאבחן ללא ניקוי האוזן ע"י רופא אאג. 2. אני כמעט משוכנע (למרות שלא אני זה שבדק את הילד) שמדובר בפקק של שעווה ולא מוגלה שנקרשה. 3. ניתן לתת מוקסיביט בגיל כה צעיר. מצד שני אני מעמיד בסימן שאלה את אבחנת דלקת האזניים (כאמור במגבלה שלא בדקתי את הילד וקשה לאבחן באפן וירטואלי; תסלח לי רופאת הילדים אם טעיתי). ממליץ על בדיקה אצל רופא אאג. 4. מותר מי חמצן 3%. מרכך את הפקק.

22/06/2001 | 23:01 | מאת: יעל

תשובותיך מרגיעות ובעיקר מחזקות אינטואיציה אימהית. אני לא מבינה גדולה ברפואה אך כל עניין האנטיביוטיקה לילד מחייך ,אוכל טוב ולא מקטר נראה לי לא נכון. תודה על תשובות מפורטות.

מנהל פורום אף אוזן גרון