בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/06/2001 | 17:47 | מאת: רותי

שלום רב, לפני כחודש ביצעתי ניקור בבלוטת התריס וכן אולטראסאונד שהעידו על ציסטה בבלוטה. בבניקור לא נמצאו תאים ובהתייעצות עם הרופא הוחלט שאם הציסטה אינה מפריעה לי מבחינה אסטתית אין צורך לבצע ניתוח להוצאתה. בימים האחרונים הציסטה החלה להפריע לי בבליעה ולפיכך רציתי לברר: 1. האם יש מקום לפנות לרפואה אלטרנטיבית? 2. לאחר הניקור הראשון חשתי הקלה בעקבות הוצאת נוזלים. האם מומלץ לעשות ניקור נוסף להקלה עד אשר אחליט באלו צעדים כדאי לנקוט? (יש לציין שלהרגשתי הבלוטה גדלה בשנית ואולי אף יותר ממקודם). 3. האם ניתן לקבל פרטים של רופא מומחה בתחום (גם פרטי) ? בתודה מראש רותי

22/06/2001 | 18:40 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1. לא 2. בספק. יש נטיה לציסטות לשוב ולהתמלא ולעיתים בעקבות הניקור יש דימום לתוך הציסטה ש"מתפיח" אותה יותר ולפעמים גם גורם לכאב. 3. אינני יכול בפורום זה להמליץ על רופא זה או אחר.

מנהל פורום אף אוזן גרון