החלמה מניתוח מחיצה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/06/2001 | 20:19 | מאת: עירית

לד'ר בנדט שלום רב לפני כמעט חודשיים עברתי בריו דה ז'נרו (ברזיל) ניתוח מחיצה באף ע'י מומחה אף-אוזן-גרון (בשילוב עם ניתוח פלסטי באף). מאז ההחלמה בנחיר אחד הייתה תקינה ואולם הנחיר השני נסתם כל הזמן. בכל ביקורת אצל המנתח הוא פותח לי את הסתימה ולאחר כמה ימים הנחיר נסתם מחדש. הרופא הסביר שלעתים המחיצה שנותחה נצמדת לצד אחד של האף וחוסמת את מעבר האויר.כלומר שזה תגובת הגוף לניתוח (שלא תמיד היא טובה). הייתי רוצה לקבל את חוות דעתך בעניין והאם לדעתך יש פתרון כלשהו (לא כירורגי) לפתרון הסתימות בנחיר. בברכה עירית

21/06/2001 | 07:58 | מאת: ד"ר ארז בנדט

תשובה עניינית ניתן לקבל רק לאחר בדיקה.

22/06/2001 | 17:04 | מאת: עירית

לד'ר בנדט שלום רב אתמול הייתי בבדיקה אצל המנתח אף-אוזן-גרון שניתח אותי ושגם מנסה להשאיר את המחיצה ישרה כך שתאפשר נשימה תקינה דרך שני הנחיריים. הוא הכניס לנחיר הבעייתי פיסת חומר לבן עם ג'לטין לארבעה ימים בתקווה שהמחיצה לא תדבק שוב לקיר הימני של האף. לשאלתי - מה אם גם זה לא יעזור ליישור המחיצה המנותחת הוא אמר שיצטרך להרדים מקומית (כמו בזריקה של רופא שיניים) ולפתוח את ה'גשר' שנוצר ע'י לייזר. האם מוכר לך טיפול כזה ומהם סיכויי ההצלחה שלו ? אודה לתשובתך המהירה עירית

מנהל פורום אף אוזן גרון