בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/06/2001 | 09:07 | מאת: IRIT

עקב איכולת להרות , אני בת 32, נשלחתי לבצע בדיקות . TSH - 7.68, T4 - 12.4.בבדיקת אולטרא-סאונד: בלוטת התריס הודגמה עם אי סימטריה, אונה ימנית גדולה יותר ובעלת מבנה בלתי אחיד,לא הודגמו קשרים. בבדיקת מיפוי וקליטה: הודגמה בליטה באונה הימנית, מעט מוגדלת וקליטה מוגברת . פיזור חומר בצורה אחידה. אפטייק בכל התירואיד -2.3%. אני רוצה לציין שסבתה שלי היתה חולת סרטן ואחותי , בת 41, לפני שנה חלתה בסרטן שחלות ורחם. האם יש סימנים לסרטן? אני נורא בלחץ. תודה מראש.

18/06/2001 | 12:50 | מאת: ד"ר ארז בנדט

על פניו לא נראית בעיה גידולית. אמנם לא ציינת את ערכי הנורמה במעבדה שביצעה את רמות ההורמונים וכן לא ציינת האם זה FREE T4 או TOTAL T4 אך ייתכן שקיימת תת פעילות של הבלוטה. בכל מקרה מומלץ המשך מעקב

מנהל פורום אף אוזן גרון