מחלת מנייר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

31/08/2000 | 22:46 | מאת: דודו

אני מועמד לניתוח באזן ימין. אני סובל מכל הסימפטומים של המחלה. הניתוח אמור לחסום את דליפת הנוזל. שאלתי היא: האם קימת בדיקה המאפשרת גילוי שאכן הבעיה היא בנוזל? אני מטופל בבית חולים "רבין" בא.א.ג אצל ד"ר נגריס, הוא כבר שלח אותי לכל הבדיקות הקימות בנושא זה וכולן היו תקינות. ההחלטה על ביצוע הניתוח היא שלי אך האם אני פזיז? נ.ב. אני סובל מהמחלה כ-5 שנים. בתודה מראש!

01/09/2000 | 10:12 | מאת: ד"ר נתן שלמקוביץ

דודו שלום ניתוח לחסימת דליפת נוזל אינו טיפול למנייר אלא למחלה הנקראת פיסטולה פרילימפאטית שהתסמינים שלה דומים מאוד למנייר. את קיום המחלה ניתן להוכיח בודאות רק בזמן הניתוח. חוץ מזה ד"ר נגריס הוא 10. סמוך עליו. בהצלחה

12/09/2000 | 22:06 | מאת: דודו

ד"ר נתן שלום אכן מדובר בפיסטולה. אני מודה לך מאד על תשומת הלב, נראה לי שאני יבצע את הניתוח לחסימת דליפת הנוזל במיוחד לאחר המלצתך על ד"ר נגריס. תודה רבה.

01/09/2000 | 17:28 | מאת: ד"ר אליאב גוב-ארי

שלום דודו קיימים קריטריונים ברורים להחלטה לנתח חולה במחלת מנייר. אם אכן האבחנה בוססה בכל האמצעים כולל ENG הרי שברוב רובם של המקרים מדובר בעודף של נוזל אנדולימפטי באוזן הפנימית, ניקוז של אותו נוזל אל חלל האוזן התיכונה או אל החלל התת עכבישי במוח עשוי מאד להפחית את הלחץ ולהקל מאד על תסמינים כמו סחרחורות, ובניגוד לפרוצדורות אחרות מבלי לפגוע בשמיעה הקיימת. בהצלחה

01/09/2000 | 17:35 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

תוספת - מנייר בעקבות הערתו של ד"ר שלמקוביץ (תודה) - אני מניח כי נעשו בירורים וכי אכן האבחנה היא של המחלה על שם מינייר. עליך לדייק בתיאור הניתוח המוצע לך, ניתוח לחסימת דלף מיועד לתיקון דלף הגורם לתסמינים של חסר שיווי משקל, שינויים בשמיעה וטינטון. העובדה שהנך סובל מכך במשך 5 שנים מורידה מאד את הסבירות לאבחנה זו מאחר שמדובר בתופעה חריפה עם תסמינים חדים המשתפרים או לא בפרק זמן מוגדר וקצר יחסית. אם כן, בהנחה שמדובר במינייר - ראה תשובתי הקודמת, במידה שאכן מדובר בדלף נוזלי אוזן פנימית הפתרון הוא חשיפה של האוזן התיכונה, מיקום וזיהוי הדלף תוך כדי ניתוח- וסגירתו . בהצלחה

03/09/2000 | 11:12 | מאת: אסתי-קינייסולוגית

לניר כדאי לפני קבלת החלטה על ניתוח לעבור טיפול קינייסולוגי. בברכה אסתי-קינייסולוגית.

16/09/2000 | 21:23 | מאת: אשל

אסתי - קינייסולוגית מהו קינייסלוגית? והאם הטיפול מרפא את מחלת המנייר?

מנהל פורום אף אוזן גרון