בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/06/2001 | 21:27 | מאת: שירלי

אני בת 42. אולטרה סאונד של בלוטת התריס הראה אונה שמאלית מוגדלת 4.6*1.7*2.3 ס"מ, הודגם קשר סולידי בגודל 3.4*1.6 ס"מ עם הסתיידות קטנה בתוכו. בנוסף בבדיקת TSH נמצאה תוצאה קטנה מ-0.03. מה המשמעות של ממצאים אלו? האם מחייבים טיפול ואיזה? האם יש קשר לבעיה בתפקודי כבד? תודה מראש.

02/06/2001 | 19:42 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הקשרית מצריכה המשך בירור - קרוב לוודאי שהרופא ישלח לביופסיה ע"י מחט ו/או מיפוי של הבלוטה. . לגבי TSH נמוך - יש לבדוק גם הורמוני בלוטת התריס כדי לברר האם יש פעילות יתר של הבלוטה.

03/06/2001 | 16:48 | מאת: מאיה אילני

שלום, שמי הוא מאיה ואני בת 11 מת"א! אני וחברתי התבקשנו לעשות עבודת חקר,ואנחנו עשינו על האוזן(איך היא פועלת וכו'), חיפשתי באינטרנט חומר, והגעתי עליך, האם את יכולה לתת לי חומר על האוזן (בעיברית)? תודה מראש, מאיה אילני בת 11 מת"א

03/06/2001 | 17:32 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין לי חומר מוכן אך מציע את האנציקלופדיה של גוף האדם או אנציקלופדיה לרפואת המשפחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון