סטראפטקוקוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/05/2001 | 14:36 | מאת: אמיר

בבדיקת משטח גרון התגלה אצלי חידק מסוג סטראפטאקוקוס. איזה סוגי סטראפטאקוקוס קיימים ומה תכונותיהם? (סכנותיהם?) תודה מראש אמיר

01/06/2001 | 07:14 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לא אכנס להרצאה בבקטריולוגיה - הסוגים הנפוצים A B C. השכיח ביותר וזה שגורם למרבית דלקות הגרון/שקדים הוא A. מצריך טיפול אנטיביוטי ולרוב חולף. סיבוכים (נדירים) באי טיפול בדלקת גרון עקב סטרפ' A - פגיעה בכליות, לב, פרקים, מוח.

25/01/2002 | 15:27 | מאת: תמרי

לד"ר ארז בנדט היקר שלום! לא מזמן הייתה לי דלקת גרון קשה, ומתוצאה של החיידק- סטרפטוקוק, אושפזתי בבית חולים, גילו שזהו סיבוך של החיידק וקוראים לזה אבסס. עקב מקרה זה אני עושה פרוייקט לבית הספר שלי[חטיבה], ואני לא מוצאת שום מידע שיכול לעזור לי בנושא האבסס והסרפטוקוקוס. אודה לך אם תשיב לי, בתודה, תמר.

08/06/2007 | 23:20 | מאת: סיגל אלבז

שלום רב, מזה כשלושה חודשים יש לי את חיידק סטראפטקוקוס שתיתי 10 ימים אנטיביוטיקה, לאחר מכן שוב 7 ימים והחיידק את עצם היום הזה אינו עובר. יש לציין כי עד היום יש לי קצת כאבי גרון בבליעה נגשתי בנוסף לאף אוזן גרון והיא אמרה שלא רואה כלום בגרון, בנוסף החיידק לא דיבר אליה. רופא המשפחה שלח אותי שוב אליה. אני לא רגועה האם יש בדיקה יותר מקיפה כי המחלה אינה מחלחלת בגופי, האם יש רופא ממוחה מבין ה-2 שעליי ללכת אליו? בנוסך שמעתי מחברה כי חברתה נפטרה מחיידק זה ואני מאז נחנסתי ללחץ נפשי רב. מה עליי לעשות ? והאם אפשר להפתר ממנו? תודה מראש סיגל אלבז 050-4893384

מנהל פורום אף אוזן גרון